Wees herkenbaar als professional

Als mensen weten wie je bent en wat je doet, zullen ze eerder geneigd zijn om met je samen te werken of je producten of diensten te kopen. Dit geldt voor zowel particulieren als bedrijven.

 

Daarnaast kan herkenbaarheid ook helpen om je merknaam en reputatie op te bouwen. Als mensen je herkennen, zullen ze ook sneller geneigd zijn om je aan te bevelen aan anderen.

 

Dit kan leiden tot meer zichtbaarheid en groei voor je bedrijf of organisatie. Waardoor jij ook juist eerder gevraagd zult worden om die leuke klus op te pakken.

Verder kan herkenbaarheid ook bijdragen aan het verhogen van je professionele imago. Als mensen weten wie je bent en wat je doet, zullen ze je eerder als expert zien en je vaker om advies vragen. Dit kan leiden tot nieuwe kansen en mogelijkheden voor je carrière.

 

Tot slot kan herkenbaarheid ook helpen om beter gevonden te worden door jouw gewenste doelgroep. Als mensen weten wie je bent, kunnen ze je gemakkelijker vinden en volgen op sociale media of je website. 

 

Herkenbaarheid is belangrijk omdat het helpt om vertrouwen op te bouwen, je merknaam en reputatie te vestigen, je professionele imago te bouwen en je doelgroep te bereiken.
Het is daarom een aanrader om actief te werken aan jouw professionele herkenbaarheid, bijvoorbeeld door het gebruik van een professioneel logo, het onderhouden van een sterk online aanwezigheid en het delen van relevante en waardevolle content.

 

Herkenbaar als professional

Er zijn verschillende manieren waarop jij als professional herkenbaar kunt zijn:

  1. Specialisatie: richt je op een specifiek vakgebied of niche en word een expert in dat gebied.

  2. Netwerken: bouw een groot netwerk van contacten op en deel uw kennis en ervaringen met hen.

  3. Publiceren: schrijf artikelen of blogs en deel ze op sociale media of in vaktijdschriften.

  4. Spreken: geef lezingen of seminars en deel uw kennis met een groter publiek.

  5. Volg de laatste ontwikkelingen: blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends.

  6. & natuurlijk zorg je voor een professionele online aanwezigheid: creëer een professioneel ogende website of LinkedIn-profiel waar potentiële klanten je kunnen vinden.

 

Wat doe jij om herkenbaar te zijn als professional?

Ik gebruik hiervoor mijn basiskleuren vanuit mijn logo, paars en groen. Deze gebruik ik in de afbeeldingen die ik gebruik op mijn sociale media. Natuurlijk mijn logo maar ook het klavertje bij het plaatsen van reacties op berichten.

 

Mensen die willen dat is mijn doelgroep! Ik deel mijn ervaringen en kennis via een aantal samenwerkingsverbanden, plaats blogs en geef lezingen. Vanzelfsprekend blijf ik op de hoogte op mijn vakgebied, neem deel aan trainingen, lees boeken en spar met collega's. Ook zul je meer dan eens per week kunnen vinden op LinkedIn.

 

Wat doe jij om herkenbaar te zijn als professional?


#loopbaancoach #loopbaanadvies #carrière #loopbaanontwikkeling #outplacement #loopbaanbegeleiding #loopbaan #loopbaanwerk #loopbaanbegeleiding #loopbaanbegeleider #loopbaanplanning #loopbaanbegeleiding #loopbaanbegeleider #werk #carrièretips #linkedin #linkedinexpert #linkedinmarketing #linkedinprofile #linkedincoaching #linkedintips #linkedinstrategy #linkedinnetworking #linkedinforbusiness #linkedinbusinessdevelopment #linkedinleadgeneration #linkedinbranding #linkedinpersonalbranding #linkedinforprofessionals #linkedinforfreelancers #linkedinforconsultants #linkedinforcoaches #linkedinformentors #linkedinforlawyers #linkedinforaccountants #linkedinforITprofessionals #linkedinforcreatives #linkedinforjobseekers #linkedinforcareeradvice #linkedinforjobmarketing #linkedinforjobsearch #linkedinforrecruitment #linkedinforcareermanagement

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.