Blijf jij het best bewaarde geheim ever?

Tja logisch zul je misschien denken, maar toch zie ik velen die hopen gevonden, gevraagd of benaderd te worden zonder dat ze ook maar ergens zichtbaar zijn. En of dit nu offline of online is, je zult jezelf toch écht ergens moeten laten zien.

 

Want anders blijf je écht het best bewaarde geheim ever!!

 

 

 

Deze week sprak ik met kandidaat Lisette, ze is naarstig op zoek naar een nieuwe baan.

 

Toen ik haar vroeg wat ze hiervoor tot op heden allemaal gedaan heeft, was haar antwoord: "reageren op vacatures op het internet"....

Geen haar op haar hoofd dacht eraan om bijvoorbeeld LinkedIn te gebruiken in haar zoektocht. Want wat zullen ze wel niet denken....

En dan is het handig om te weten, voor wie we ons moeten verstoppen, wat de reden hiervan is en of hier iets aan de doen is. 

 

Gedurende het gesprek werd steeds duidelijker, dat Lisette onzeker was over haar LinkedIn profiel maar zeker ook over het gebruik van LinkedIn. En dan wordt het steeds gemakkelijker, want dat zijn geen wereldse problemen om verstoppertje voor te hoeven spelen. 

 

Dan gaat mijn hart weer in de fik

En dat lijkt dan mijn cue te zijn... Tijd om helderheid aan te brengen in de basis van een goed profiel. Voor mij is de basis altijd, weten welk probleem jij oplost. Waar jouw hart van in de fik gaat en waar je graag meer van wil. 

 

Als we dit in woorden kunnen vangen, hier een scherp beeld van hebben kunnen maken gaan we aan de slag. We beginnen bij de basis en doorlopen alle stappen, een voor een voor een voor een. In overzichtelijke stappen steeds een aanpassing, aanscherping of verbetering. 

Door alles te doorlopen komen gelijk ook de vragen, niet alleen hoe beschrijf ik iets, maar ook hoe doe ik iets? Zoals de informatie die je deelt op jouw profiel, hoe zorg je ervoor dat die ook beeldender overkomt. Op een aantal plekken heb je op LinkedIn de mogelijkheid om jouw informatie, jouw teksten aan te vullen met beelden. Beelden die passen bij het verhaal dat jij wil delen.

Van weten naar leuker

Door te weten hoe iets werkt, wat je er mee kunt, dan begint het ineens te stromen. De gêne van het delen valt af. De inspiratie om te beschrijven, te delen wordt aangewakkerd en dan dan is het feest!

 

De rust komt door de ruimte die wordt ervaren. Lisette leunt even achterover en er ontstaat een ontspannen blik op haar gezicht. Het heilige moeten is eraf, het niet weten is eraf en het niet meer perfect willen doen is eraf. De vrijheid ligt aan haar voeten. De vrijheid om zelf te kiezen wat ze wel of niet wil delen. De vrijheid om te proberen wat wél werkt voor haar en wat niet.

 

Heerlijk toch? #lovemyjob!

 

 

#loopbaancoach #loopbaanadvies #carrière #loopbaanontwikkeling #outplacement #loopbaanbegeleiding #linkedin #linkedinprofile #linkedincoaching #linkedintips #jobmarketing #plezier #lovemyjob #dezichtbaarheidscoach #ToscaGoes #inspiratos

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.