Plan je content in!

Altijd maar zichtbaar moeten/willen zijn geeft vaak (on)bewust veel stress. Je kunt het gemakkelijker voor jezelf maken door te werken met een planning.

 

Een planning maken om jouw content te delen kan zeer handig zijn voor als jij jouw online aanwezigheid wil vergroten.

 

Door een planning te maken, weet je precies wanneer je welke content moet delen en kun je dit op een efficiënte manier doen.

 

Hierdoor hoef je niet steeds te twijfelen over wat je moet delen en kun je je focussen op andere belangrijke taken.

 

 

Herkenbaarheid door zichtbaarheid

Er zijn verschillende redenen waarom het handig is om een planning te maken voor het delen van content. Ten eerste helpt het je om consistent te blijven.

 

Als je regelmatig content deelt, zullen mensen je sneller opmerken en zullen ze ook sneller geneigd zijn om je te volgen. Hier tegen over staat natuurlijk dat als je onregelmatig content deelt, zullen mensen je sneller vergeten.

 

Door een planning te maken, kun je ervoor zorgen dat je regelmatig content deelt en dat je dus consistent bent.

 

Heel eerlijk het geeft ook vooral rust!

 

De druk van het zichtbaar zijn is eraf, waardoor je op het moment dat je de inspiratie hebt heerlijk je gang kunt gaan met het delen van jouw verhaal.

bereiken van jouw doelen

Ten tweede kan het handig zijn om een planning te maken omdat het je helpt om je doelen te behalen.

 

Als je weet wat je wilt bereiken met je online aanwezigheid, zoals het genereren van leads of het verkopen van producten, kun je ervoor zorgen dat je de juiste content deelt op het juiste moment.

 

Door een planning te maken, kun je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je op tijd een nieuwe blogpost deelt of dat je op het juiste moment een aanbieding deelt.

 

Efficiënt gebruik van jouw tijd

 

Tot slot kan het handig zijn om een planning te maken omdat het je helpt om je tijd efficiënt te gebruiken. Als je steeds moet nadenken over wat je moet delen en wanneer je dit moet doen, kan dit veel tijd kosten.

 

Door een planning te maken, weet je precies wat je moet doen en kun je dit op een efficiënte manier doen. Dit kan ervoor zorgen dat je meer tijd hebt voor andere belangrijke taken.

Alleen nog maar inplannen

Nee, natuurlijk niet! Tenminste niet voor mij. Voor mij werkt het nu zo dat ik graag een aantal berichten inplan, bijvoorbeeld met feestdagen of speciale dagen of thema's die in die week actueel zijn. Hierdoor heb ik een overzicht gecreëerd en zorg ik ervoor dat ik wekelijks online aanwezig ben. Ik merk dat ik hierdoor meer rust ervaar als ik een keer heel druk ben en even geen ruimte voel om te delen. De rust geeft me dan weer de ruimte om op andere momenten juist m'n verhalen weer te delen. 

 

Dus het is niet zwart wit. Niet alles inplannen maar zeker ook niet meer alleen maar ad-hoc...

 

Dus voor mij is de balans aan mogelijkheden datgene wat me alle ruimte geeft!

 

 

Hoe zit het met jou? Ben jij een planner of doe je wat er bij jou opkomt?

 

 

 

#loopbaancoach #loopbaanadvies #carrière #loopbaanontwikkeling #outplacement #loopbaanbegeleiding #linkedin #linkedinprofile #linkedincoaching #linkedintips #jobmarketing #plezier #lovemyjob #dezichtbaarheidscoach #ToscaGoes #inspiratos #zichtbaarheid #contentplannen #content #plannen #ikhebeenplan

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.