Plaats wekelijks een update

Als ondernemer en als professional is het belangrijk om je netwerk te onderhouden en te laten zien wat je doet.

 

Een manier om dit te doen is door wekelijks een LinkedIn update te plaatsen.

Enkele redenen waarom het verstandig is om dit te doen.

 

Ten eerste kan het posten van wekelijkse updates ervoor zorgen dat je blijft opvallen in het nieuwsoverzicht van je connecties. Als je regelmatig iets deelt, zullen mensen je profiel eerder zien en zullen ze zich bewuster zijn van wat je doet. Dit kan leiden tot meer zichtbaarheid en mogelijke zakelijke kansen.

 

Ten tweede kan het posten van updates ook helpen om je expertise te laten zien. Als je bijvoorbeeld regelmatig artikelen deelt over een bepaald onderwerp waar je veel van afweet, toon je aan dat je een expert bent in je vakgebied. Dit kan leiden tot meer vertrouwen vanuit je connecties.

 

Ten derde kan het posten van updates ook een manier zijn om je persoonlijkheid te laten zien.

Als je bijvoorbeeld foto's deelt van events waar je bent geweest of updates plaatst over je persoonlijke passies, geeft dit een meer persoonlijk tintje aan je profiel.

 

Dit kan ervoor zorgen dat mensen je beter leren kennen en zich meer verbonden voelen met je. #verbinding

 

Ook kan het posten van updates ook helpen om je profiel vollediger te maken, de mensen krijgen een completer profiel van jou te zien. Als je regelmatig updates plaatst, zal je profiel actiever en levendiger overkomen, wat kan leiden tot meer interesse van anderen.

 

Het posten van wekelijkse updates op LinkedIn is dus een effectieve manier om je netwerk te onderhouden, je expertise te laten zien, je persoonlijkheid te laten zien en je profiel vollediger te maken. Al met al zijn er dus voldoende redenen om wekelijks een LinkedIn update te plaatsen.

En ga jij een wekelijkse update plaatsen?

En? Ben jij al overtuigd om wekelijks zichtbaar te worden, door het delen van een update?

 

Ik ontvang graag een link van jouw update, of laat me even weten waarom het delen van een update voor jou niet werkt. Ik ben heel benieuw!

#loopbaancoach #loopbaanadvies #carrière #loopbaanontwikkeling #outplacement #loopbaanbegeleiding #linkedin #linkedinprofile #linkedincoaching #linkedintips #jobmarketing #plezier #lovemyjob #dezichtbaarheidscoach #ToscaGoes #inspiratos #zichtbaarheid #contentplannen #content #plannen #ikhebeenplan #hartvanindefik #lovemyjob 

Reactie plaatsen

Reacties

Rosita van Gemert
een jaar geleden

Hoi Tosca,
Hmmm... het voelt voor mij nog niet echt goed om wekelijks een update te plaatsen. Van de ene kant wel, want dan ben je weer "in beeld". Maar van de andere kant niet, want ik wil niet "spammen". Alleen als ik ook echt iets te melden heb, voelt voor mij op dit moment gewoon het beste. Daar moet ik dus nog even de juiste balans in vinden. Maar alleen al het feit, dat ik jou dit berichtje stuur, laat zien dat deze update van jou, voor mij weer een extra aandachtspuntje belicht waar ik eens even bij moet gaan zitten en invoelen.....
Groetjes,
Rosita van Gemert.

Tosca
een jaar geleden

Dankjewel Rosita voor het delen van jouw berichtje. Inderdaad blijf bij jezelf en voel wat goed voelt. Weet dat slechts zo'n 4% van jouw netwerk je bericht mogelijk te zien krijgt en spreekt een berichtje niet aan, mensen gewoon doorscrollen. Dus spammen? Dat gevoel zullen anderen niet zo snel krijgen. Zelf voel je de gehele dag de verbinding met jouw geplaatste bericht. Een ander heeft dit vaak niet.