Kunstwerkje of expertises? Je kopregel op LinkedIn

De kopregel op LinkedIn. Daar staat standaard automatisch één-op-één je huidige functie bij je huidige werkgever. Echter bij steeds meer mensen is dit een kunstwerkje met boodschappen en oproepen of een opsomming van allerlei expertises.

 

Tja wat moet je daar nou weer mee.

Je koptekst is naast je profielfoto en naam, het meest zichtbare van je profiel. Zorg ervoor dat je koptekst die titel verdient.  In één oogopslag moet duidelijk zijn, welk probleem jij oplost! Waarvoor moet ik nou juist jou bellen?

Omdat je koptekst ook steeds zichtbaar is als jij actief werkt met LinkedIn, wordt het voor jouw netwerk steeds duidelijker waarvoor jij benadert kunt worden. 

Je hebt 120 tekens waarvan in de previews alleen de eerste 80 tekens worden weergegeven. Zet dus het belangrijkste vooraan.

 

Symbolen en icoontjes in je koptekst

Gebruik symbolen en icoontjes om je LinkedIn headline net dat beetje extra’s te geven. Bijvoorbeeld een pijl ➙, een driehoekje ► of een vinkje. Als het past bij jou, kun je ook best een ‘inhoudelijk’ symbool gebruiken, bijvoorbeeld een microfoontje als je in te huren bent als spreker op congressen.

 

Waar vind ik dit icoontjes dan? Maak het niet te moeilijk, via facebook of whatsapp kopieer en plak ikzelf het icoontje dat ik wil gebruiken. Maar vind je op een collega profiel een icoontje dat je wil gebruiken kun je deze ook gewoon kopiëren en plakken.

 

Maar let op: gebruik ze met mate. Bij sommigen zie ik een heel circus voorbij komen en dat leidt weer net af van de oplossing die jij bent!

Je koptekst staat niet in beton gegoten

Net zoals jij veranderd, verandert jouw koptekst ook.

Om de zoveel tijd veranderen we van focus, wijzigen de uitdagingen waar we energie van krijgen of hebben we zin om iets anders te gaan doen. Dan is het weer een goed moment om jouw koptekst te beoordelen. Past deze koptekst nog bij wie jij bent en bij wat jij wil betekenen voor deze maatschappij? Is het antwoord nee, dan is het tijd om te brainstormen voor een nieuwe passende tekst. 

En klopt de tekst nog helemaal, ook dat mag natuurlijk. Wijzigen is geen verplichting!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.