Uitdagingen in 2024: Van Waterglas tot Videoblog - Mijn Persoonlijke Groeireis

Uitdagingen in plaats van voornemens

Het woord 'uitdaging' blijft centraal staan in mijn benadering van het nieuwe jaar. Het voelt als een uitnodiging om te groeien en te verkennen, zonder de angst om te falen.

Ik neem je mee in mijn persoonlijke groeireis en deel de ontwikkelingen in mijn persoonlijke uitdagingen.

 

Dagelijks 6 glazen water drinken

Ik vind het lastig om water te drinken, eigenlijk drink ik voornamelijk latte’s en dan het liefst ook nog met havermelk en een hazelnootsmaakje.

Natuurlijk weet ik dat het belangrijk is om voldoende te drinken.

Dus ik neem de uitdaging aan om mijn lichaam te hydrateren met 6 glazen water. Het is eigenlijk ook meer dan alleen een doel; het is een bewuste inspanning om goed voor mezelf te zorgen.

 

Met mijn uitdaging om 6 glazen water per dag te drinken is nog werk aan de winkel, maar ik ben vastbesloten om deze uitdaging aan te gaan. Elke slok brengt me dichter bij mijn doel... 

Dagelijks 6000 stappen zetten

Vorig jaar ben ik er al mee begonnen meer bewust lopen. Begon ik eerst met de wens om 10.000 stappen te zetten, waarin ik dit soms vaker niet dan wel behaalde heb ik nu gekozen voor een uitdaging die ik kan behalen en die ook goed voor me is.

Mijn dagelijkse wandelingen zijn daardoor niet langer een voornemen, maar een dagelijkse uitdaging. Kan ik elke dag 6000 stappen zetten en tegelijkertijd genieten van de beweging en frisse lucht? Het is een kans om fysieke bezig te zijn op een manier die bij mij past.

Mijn uitdaging van het zetten van 6000 stappen gaat voortvarend en lukt me bijna elke dag. Elke stap is er weer eentje...

Elke maand een boek lezen

Inmiddels is mij écht wel duidelijk dat het kopen van boeken en het lezen van boeken twee verschillende hobby’s zijn. En van beide kan ik intens genieten. Dus een mooie uitdaging gecreëerd. Elke maand neem ik de tijd om in een boek te duiken en lekker te verdwijnen tussen de pagina’s. De ene keer in een heerlijk leesboek met een verhaal en de andere keer een boek op het gebied van mijn zakelijke interesses.  Dit is een doel dat haalbaar is en me de kans biedt om te ontspannen en te groeien. 

1 boek lezen, het lukte me om zelfs 2 boeken te lezen deze maand. Duikend in de wereld van woorden verdwijn ik soms gewoon helemaal.

In januari heb ik Het ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh en Professor Grutjes zoekt de uitknop gelezen.

 

De eerste is voor mij zo'n netflixserie, ik begin en lees het boek het liefst in 1 maal uit en het boek van Professor Grutjes heb ik deze keer in meerdere stukjes gelezen om ook zo niet in de valkuil van de Professor te stappen.

Welk boek moet ik volgens jou écht eens lezen?

Elke twee weken een lunch of koffie date

Naast mijn zakelijke netwerkbijeenkomsten die ik al voor het hele jaar in heb gepland wil ik nog bewuster tijd maken voor mijn sociale netwerk.

Ik ga de uitdaging aan om elke twee weken tijd vrij te maken voor een lunch of koffie date met vrienden.

Zo staat de maandelijkse patatdate weer op de agenda (waar we ook iets anders mogen eten 😊) en ga ik dus bewust mijn tijd met leuke gesprekken aanvullen.

Voor januari is het makkelijk gelukt en voor februari staat ook al 'n date in de agenda. Elke twee weken een moment van gezelligheid, waar vriendschap en verbinding centraal staan. Want in de drukte van het leven zijn deze momenten goud waard.

Maandelijks de InspiratiePost versturen

Op zakelijk gebied neem ik de uitdaging aan om mijn InspiratiePost maandelijks te versturen aan geïnteresseerden. Het is een kans om mijn expertise te delen en mijn netwerk te versterken.

Vorige jaren heb ik gemerkt dat ik veel inspiratie heb om te delen en dat mensen dit ook erg leuk vinden. Om hier nu dus meer rust in aan te brengen plan ik deze voor de eerste maandag van de maand…

 

Tja iets plannen wordt het dan van een uitdaging niet toch een voornemen… misschien wel iets meer, maar toch voor mij nog voldoende uitdaging om er met plezier in plaats van met verplichting mee te startten….

Trots kijk ik terug op de InspiratiePost van februari, en die van januari? Het blijft natuurlijk een uitdaging en geen verplichting, ik heb me tevreden gestemd met mijn eindejaarwens en cadeau geschenk voor mijn klanten & geïnteresseerden. Soms is goed gewoon goed genoeg.

Maandelijks een video opnemen

Om mijn zichtbaarheid te vergroten, ga ik de uitdaging aan om elke maand een video op te nemen.

Het is een kans om mijn kennis te delen en gevonden te worden door degenen die mijn hulp kunnen gebruiken.

In de hoop/verwachting door dit maandelijks te doen iets van mijn cameravrees te laten varen. Maandelijks een video opnemen heeft wel meer van een voornemen, echter deze past goed bij mijn uitdaging om mijn perfectionisme wat te laten varen …..

Elke maand een nieuwe video, een groeiende stap naar zelfverzekerdheid. Want de boodschap die ik te delen heb, verdient het om gehoord te worden. Tja hier is dus nog ruimte voor winst dus wellicht een volgende maand....

De pagina's in ons levensboek zijn niet onbeperkt

Maar vooral gun ik mezelf de uitdagingen nog meer te genieten van de tijd die we hebben gekregen samen. Zoals ik mijn dochter altijd vertel, we weten niet hoeveel pagina’s ons levensboek heeft, laten we genieten van elke pagina.

Waarbij de uitdaging voor mij past van het minder haasten en de tijd niet geheel op te splitsen in de tekst van mevrouwtje even. “even dit en even dat….”

 

 

In 2024 kies ik ervoor om uitdagingen aan te gaan in plaats van goede voornemens te maken. Deze benadering geeft me het gevoel van vrijheid om te doen en te leren, zonder de druk van regels en het heilige.

Ga je mee op deze reis naar een jaar vol persoonlijke en zakelijke groei? Laten we samen ontdekken wat we kunnen bereiken door uitdagingen met open armen te ontvangen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.