Vieren van succes: Mijn 50e Aanbeveling - Het belang van aanbevelingen en hoe ze mij & jou verder helpen.

Deze week vier ik een bijzondere mijlpaal op LinkedIn

 

🎉 mijn 50e LinkedIn aanbeveling! 🎉

 

Voor mij voelt het als een prachtig cadeau, en zoals velen van jullie weten, ben ik dol op cadeautjes.

Sinds 2020 maak ik er een gewoonte van om af en toe aan mijn klanten te vragen om een aanbeveling achter te laten.

Eerlijk gezegd vergeet ik het vaker te vragen dan dat het een vast onderdeel van mijn dienstverlening is. Maar telkens wanneer ik een nieuwe aanbeveling ontvang, is het een herinnering aan het vertrouwen dat anderen in mij stellen en aan de waarde die ik heb kunnen toevoegen aan hun leven of hun werk.

Een mijlpaal om te reflecteren

Deze mijlpaal is niet alleen een moment om terug te kijken op mijn eigen loopbaan, maar ook om te reflecteren op de mooie woorden die anderen over mij delen.

 

En dat brengt me bij een vraag die jou nu stel: Is het ook iets wat jij al doet? Het vragen om een aanbeveling?

 

In mijn trainingen merk ik dat sommige mensen het lastig vinden om dit te doen. Misschien vinden we onszelf wat te nuchter, te bescheiden.

Maar laten we eerlijk zijn, waarom zouden we terughoudend zijn om hulp te vragen aan degenen voor wie we van betekenis zijn geweest? Een aanbeveling kan anderen een goed beeld geven van wie je bent en wat je te bieden hebt.

Een simpel advies

Dus mijn advies is simpel: stel gewoon de vraag. Natuurlijk zul je niet altijd een 100% positieve reactie krijgen. Maar vaak willen mensen wel helpen, ze weten alleen niet altijd waar te beginnen.

 

Als je iemand om een aanbeveling vraagt, geef dan meteen aan waarop je graag gericht zou willen dat de aanbeveling zich richt. Zo maak je het voor de ander makkelijker om jou te helpen en tegelijkertijd versterk je je online profiel met waardevolle feedback van anderen.

Dus laten we samen wat minder bescheiden zijn en de kracht van aanbevelingen benutten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.