Netwerken met plezier: Mijn ervaring bij de speeddate van de Drukke Dames

Een verbinding tussen Online en Offline Netwerken Gisteren nam ik deel aan een unieke speeddate georganiseerd door het fantastische team van de @Drukke Dames.

 

Wat deze bijeenkomst zo bijzonder maakte, was de mogelijkheid om vooraf een voorkeur op te geven voor wie je wilde ontmoeten.

Als een voorstander van zowel online als offline netwerken, besloot ik mijn kans te grijpen en nodigde ik @Petra de Krom uit, met wie ik al verbonden was op LinkedIn maar nog niet de gelegenheid had gehad om elkaar in levenden lijve te spreken. Dus stond deze drukke dame bovenaan mijn lijstje.

De avond verliep in 6 rondes van zorgvuldig georganiseerde ontmoetingen. Elk van de dames die ik sprak, had haar eigen unieke verhaal en achtergrond. Als iemand die normaal gesproken worstelt met het onthouden van namen, vond ik deze opzet verfrissend.

 

De één-op-één gesprekken, met slechts één gezicht en één verhaal tegelijk, maakten het gemakkelijker voor mij om echt te luisteren en te onthouden.

Het contrast met groepsnetwerkevenementen, waar mijn brein vaak op overuren draait en ik uiteindelijk niet meer weet wie wat heeft gezegd, was opmerkelijk.

 

Ik ben een fervent voorstander van netwerken, en ik adviseer al mijn klanten om actief bezig te zijn met het opbouwen van waardevolle connecties.

Maar ik begrijp ook dat netwerken voor velen een uitdaging kan zijn, vooral als het om face-to-face interacties gaat. Mijn advies is om een aanpak te kiezen die bij jou past. Of dat nu voornamelijk online is, offline, of een combinatie van beide. Zelf ben ik een groot voorstander van deze combinatie.

 

En als je nog wat huiverig bent om uit je comfortzone te stappen, onthoud dan dat één kleine stap genoeg kan zijn om een hele nieuwe wereld te ontdekken.

Na het de georganiseerde meetings was er voldoende ruimte om nog even te schakelen en te verbinden met reeds voor mij bekende dames een mooie manier om deze bijzondere avond af te sluiten.

 

En vind jij netwerken spannend?

 

Neem contact op, neem ik je graag een keertje mee naar een event. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.