Ontdek de Kracht van de DISC Methode - Persoonlijke Ervaring en Inzichten

Vorige week heb ik mij opnieuw ondergedompeld in de wereld van de DISC methode.

 

Samen met Rob, Rein, Merel, Janet en Fride verkenden we deze fascinerende persoonlijkheidsanalyse in een tweedaagse sessie.

 

Deze sessie werd verzorgd door Raquel van Oijen en Denyse Pierik van EDNsolutions, en het was werkelijk een verhelderende ervaring.

Je hoort wel eens vaker, ja ik ben rood of dat is een echte blauwe. Een van de belangrijkste lessen die ik opnieuw heb geleerd, is dat je niet zomaar een kleur bent. Je bent namelijk geen vaste categorie; de DISC methode helpt je om inzicht te krijgen in je gedragsvoorkeuren, maar het definieert je niet volledig. Dit besef werd tijdens de sessie goed aangepakt, en het was bevrijdend om te zien hoe we ons niet lieten beperken door een enkel label.

 

Welke kleur ben jij?

De twee dagen waren interactief en doordrenkt met waardevolle uitwisselingen. We stelden vele vragen en gaven elkaar inzichten die ons begrip van de DISC methode verdiepten.

 

Het was inspirerend om in een prachtige groep te werken waar iedereen open stond voor nieuwe perspectieven en persoonlijke groei.

Wat me bijzonder aansprak, was hoe de methode ons een handreiking biedt in gesprekken. Het stelt ons in staat om beter te begrijpen hoe we communiceren en hoe we onze interacties kunnen verbeteren.

 

Door de DISC methode te gebruiken, kunnen we effectiever en empathischer met elkaar omgaan, zowel in ons persoonlijke als professionele leven.

 

Raquel en Denyse hebben ons op een voortreffelijke manier door de sessie geleid.

Hun expertise en passie voor de DISC methode maakten de ervaring niet alleen leerzaam, maar ook bijzonder plezierig.

 

Ze creëerden een omgeving waarin iedereen zich comfortabel voelde om open te zijn en te leren. En we soms heel treffend konden zien hoe veranderende communicatie voor effect kan hebben.

Terugkijkend op deze tweedaagse sessie, voel ik me verrijkt en weer op nieuw geïnspireerd.

 

De DISC methode is meer dan een tool; het is een manier om dieper in jezelf en anderen te kijken, en om op een authentieke en respectvolle manier met elkaar in contact te komen.

 

Ik ben dankbaar voor deze ervaring en kijk ben benieuwd hoe ik de inzichten die ik heb opgedaan ga toe passen in mijn dagelijks leven.

Wil jij nu ook aan de slag met de DISC methode?

Dit is een van de methodes die ik inzet in de loopbaantrajecten. Heb je interesse? Dan ga ik er graag samen met jou mee aan de slag. Neem contact op en ontdek hoe de DISC methode jouw persoonlijke en professionele groei kan ondersteunen!

 

Ben je benieuwd naar meer inspirerende verhalen en inzichten? Bezoek dan www.inspiratos.nl voor nog meer boeiende content.

  • DISC methode
  • persoonlijkheidsanalyse
  • gedragsvoorkeuren
  • communicatie verbeteren
  • loopbaanontwikkeling
  • zelfinzicht
  • persoonlijke groei

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.