Hoe kies jij jouw ideale profielfoto?

Hoe kom je tot een mooie foto? Maak je die zelf? Laat je een vriend die van je maken of huur je een professional in?

De eerste jaren was m'n profiel foto er eentje die uit een foto was gehaald, die gemaakt was op een verjaardag en terwijl ik zat. De meeste mensen vonden het een goede foto. Ze herkenden mij als mezelf. Een fotograaf was natuurlijk iets duidelijker in z'n feedback. De eerste vraag was, zat je tijdens het maken van deze foto? Tja... ieder z'n vak.

Volgens mij is het belangrijk dat je een profielfoto hebt die recht doet aan wie jij bent als jezelf als professional. Mijn voorkeur heeft een zakelijk foto en niet eentje van je laatste strand of skivakantie(of je bent skileraar). Een profiel foto waardoor je duidelijk herkenbaar bent als mensen je daarna voor het eerst ontmoeten.

Inmiddels heb ik een nieuwe profielfoto. Ik gebruik een aantal diverse foto's die genomen zijn tijdens dezelfde shoot.
Deze foto laat me zien zoals ik nu ben. Toch begint het te kriebelen en heb ik zin in om mezelf zo'n cadeautje van een mooie volledige zakelijke fotoshoot te geven. De komende tijd ga ik dus een persoonlijke fotobank aanleggen. Een fotobank van mooie profielfoto's maar ook van foto's die m'n persoonlijkheid en dienstverlening weergeven in sfeerfoto's. 

Heb jij nog tips, suggesties, ideeën?

En natuurlijk ben ik nu ontzettend benieuwd hoe jij gekomen bent tot jouw ideale profielfoto?

Wie heeft jouw foto gemaakt? Waardoor heb je juist gekozen voor deze foto?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.