Het cv weg ermee!

De tijden veranderen en het curriculum vitae?

Mogelijk verwacht jij dat het curriculum vitae z'n langste tijd heeft gehad.

Op dit moment echter wordt er nog steeds heel vaak gevraagd om jouw curriculum vitae. Bij:

  • sollicitaties;
  • inschrijvingen op vacaturesites;
  • inschrijvingen bij werving en selectiebureaus, uitzendbureaus, detacheringsbureaus;
  • aanbod van personeel voor interim opdrachten;
  • beoordelingen van vakgenoten voor certificering;
  • etc...

 

Ik ben benieuwd wanneer een curriculum nog meer wordt gebruikt, wat zijn jouw ervaringen?

 

 

Wat vroeger een standaard opsomming was van standaard koppen en vereisten, is het nu een mogelijkheid om iets van je unieke zelf te laten zien. Wat mij betreft veranderd het curriculum vitae met jou mee. 

Persoonlijk ben ik van mening dat de inhoud, de opmaak, de vorm, alles te samen zegt mij iets over de kandidaat als professional in zijn vakgebied. Voor mij is een curriculum vitae dan ook een visitekaartje dat je afgeeft, weer een moment voor je persoonlijke professionele zichtbaarheid. 

 

Hoe straal jij als professional? 

 

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat niet alleen de werkzoekenden en baanveranderaars het ontzettend moeilijk vinden om zelf en alleen een passend persoonlijk professioneel curriculum vitae te maken.* Iedereen is onbewust bekwaam. 

Echter zeer zeker ook degene die de cv's van deze werkzoekenden/baanveranderaars mogen beoordelen, laten wat mij betreft de nodige steken vallen en weten soms even niet meer hoe ze het voor zichzelf moeten doen. Tijdens de beoordelingen van de curriculum vitae´s van sollicitanten die bij de organisatie wilde komen werken, verbaasde en frustreerde het me soms ook dat juist deze professional zijn cv niet tip top in orde heeft. Voor mij was dit juist het moment hoe je kunt laten zien dat JIJ van betekenis kunt zijn voor de mensen die je in de rol als klantbegeleider of loopbaanadviseur kunt adviseren. #practicewhatyoupreach

Ook bij het beoordelen van de dossiers van de  loopbaanprofessionals die hun dossier aanbieden om de erkenning ‘Noloc Erkend Loopbaanprofessional’ te behalen en in het bijbehorende beroepsregister wensen te worden opgenomen, verbaas ik me soms over slechte kwaliteit van het cv dat is ingeleverd. 

 

*Tip zoek een Noloc loopbaanprofessional en/of een buddy omdat je jezelf altijd te kort doet!

https://www.noloc.nl/beroepsregister

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.