Je bent wel erg kritisch he?

Gisteren naar een mooi evenement geweest en heel even liet ik me meeslepen door m’n kritische zelf.

Na 2 uur rijden en wat oponthoud door files kwamen we net iets te laat binnen om de start van het evenement te missen. Om half 8 starten midden in de randstad is ook best een uitdaging als je uit het zuiden van het land moet komen. We konden nog een plekje achteraan vinden zonder te veel mensen te storen. Helaas had m’n businessbuddy geen werkboekje onder haar stoel gevonden. De verlichting zat achter me waardoor ik m’n werkboekje soms omhoog moest houden om iets te kunnen lezen.

De host had een wervelend verhaal. Toch viel mij soms de voor mij strenge toon op en de haast die ze leek te hebben om door te gaan met het verhaal. Tijdens de meditatie werd ik vooral afgeleid door de randgeluiden van een ambulance en de klik van de fotocamera. Ik wilde graag de host blijven volgen en vond de stoelen niet praktisch staan want ik moest tussen de mensen door blijven kijken en steeds afwisselen omdat ze natuurlijk op het podium van links naar rechts liep.

Mensen stonden tussendoor gewoon op om iets te drinken te pakken en zelf had ik inmiddels ook wel dorst, tijd voor een pauze was er niet en persoonlijk vind ik het storend om dan op te staan en voor andere mensen door te lopen. Als een andere businessbuddy me dan enthousiast vraagt hoe ik de avond heb ervaren en ik stilval (geloof me dat gebeurd niet heel vaak) omdat ik er niet direct in hetzelfde enthousiasme iets over kan zeggen dan denk je vast wat een waardeloze avond was dit.

Mijn carpool businessbuddy zegt opeens, je bent best kritisch he? Tja en dan kan ik dat inderdaad alleen maar bevestigen.

En dan stel ik mezelf de vraag hoe ik zonder al deze kritiek de avond heb ervaren, wat heeft het mij gebracht?

De andere versie

Samen met m’n businessbuddy echte 1 op 1 tijd, wel 2 uur lang op de heen weg en we hadden daardoor ook geen stress over het oponthoud wat we onderweg tegenkwamen. Echt tijd om elkaar nog beter te leren kennen, te spreken over de zaken die we belangrijk vinden in ons bedrijf en de uitdagingen waar we mee te maken hebben, zowel zakelijk alsook privé. De parkeerplaats was duidelijk aangegeven en we hoefden slechts 3 minuten te lopen naar de locatie. We werden hartelijk ontvangen, werden verwezen naar het toilet en konden nog gerust wat te drinken nemen voordat we achteraan konden plaatsnemen. Er was zelfs nog plek om naast elkaar te gaan zitten.

We konden samen in het werkboekje kijken en er was genoeg ruimte om eigen aantekeningen te maken. Normaal gesproken haak ik al af bij een meditatie, echter nu werd deze zo aangekondigd dat ik geen last had van het “moeten” meedoen, waardoor ik wel de gehele oefening heb meegedaan. Onze host had veel te vertellen maar wilde daarnaast dat we zelf ook gingen ervaren vandaar dat we aan de slag mochten met diverse oefeningen.

Bij 1 van de opdrachten mocht je echt jouw onderscheidende vermogen, jouw kracht en unieke zelf in jouw professie (leren) benoemen. Tijdens een andere opdracht heb ik kennis mogen maken met een prachtige dame, waarbij ik het gevoel heb dat we in de toekomst nog veel voor elkaar kunnen gaan betekenen. De vaart werd erin gehouden want het was een volle avond waarin veel werd besproken en gedeeld, dit afgewisseld met opdrachten waardoor je niet alleen met een verhaal maar ook met een ervaring naar huis ging.

Dus als je me nu vraagt hoe was je avond? Zeg ik volmondig 

Het was een heerlijk verrijkende waardevolle avond!

 

Op de weg naar huis nog even kunnen brainstormen dat een kritische zelf soms ook best lastig kan zijn om te genieten van alle mooie ervaringen die je in het leven zou kunnen opdoen.

 

 

En natuurlijk wil jij juist dat ik kritisch ben als ik:

  • Als beoordelaar voor Noloc*, de dossiers beoordeel van loopbaanprofessionals die in aanmerking willen komen voor opname in het beroepsregister.
  • Jou als coach begeleid tijdens een loopbaan en sollicitatie traject waarin ik zorg dat jij voor jezelf komt tot overtuigende keuzes en let op de puntjes op de i, zodat de inhoud zowel als de opmaak voldoet aan professioneel vakmanschap.
  • Jou, de HR-professional, als mentor begeleid in het beter persoonlijk professioneel zichtbaar te zijn, waardoor je beter personeel aantrekt, meer opdrachten en meer klanten bereikt.

 

*Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches

 

 

Kritisch ja!
Op het juiste moment 😊

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.