Wie of wat inspireert jou?

Door wie of wat raak jij geïnspireerd?

De heerlijke geur van vers gebakken koekjes of een vers zet kopje koffie. Een geurkaars of de geur van een mooie bos bloemen(al is het steeds lastiger geurende bloemen te vinden). Voor de een doet geur veel om ineens de flow te pakken te krijgen, de inspiratie te vinden voor iets wat eerst moeilijker leek en dan plots op te lossen valt.

Kleur, geur, geluid, gevoel, smaak?

Een kleur, een afbeelding, muziek, wandelen in de natuur. Voor elk moment kan juist net iets anders de inspiratie zijn voor iets nieuws, een oplossing voor een probleem, een idee voor een mooi voorstel. Soms is het geheel onvoorspelbaar totdat je de inspiratie voelt. Natuurlijk zijn er ook ontzettend veel beproefde methoden om iets meer in de flow van inspiratie te komen. 

Het maken van een boswandeling, nou ja eigenlijk is het dan volgens mij vooral dat je in beweging bent, waardoor je hersenen ook op een andere manier aan de slag zijn. 
Mediteren, voor een groot aantal mensen is dit een fijne manier om in verbinding te komen met hun inspiratie en daardoor meer flow te ervaren. 

Lummelen, gewoon even niets moeten en gewoon wat dagdromen, kan zorgen voor een fijne zachte flow. Leg een notitieblokje klaar en zorg dat je ook echt even helemaal niets MOET. Een heerlijk muziekje erbij en wat lekkers te drinken. 

Opruimen en ruimte maken, soms moet er eerst ruimte zijn voordat er iets nieuws kan ontstaan. 

Mijn inspiratie?

Tja het verschilt echt per moment. Een boswandeling in m'n eentje voelt echt niet inspirerend en als de hond mee is dan ben ik daar vooral mee bezig dan met niets doen of inspiratie aan het ophalen. Mediteren is ook niet echt voor mij ontwikkelt, ik vind het moeilijk om de rust te vinden en de aandacht erbij te houden waardoor ik al snel afhaak.

 

Ik kan genieten van een echte lekkere cappuccino of latte en als ik dan de rust vind kan ik wel creëren. Ook opruimen werkt op dit moment goed, echt ruimte maken en afscheid nemen van spullen en volle ruimtes. 

Ook heb ik via mijn Business Coach Marloes Halmans kennis gemaakt met Abraham Hicks. Op youtube zet ik een filmpje aan op de achtergrond en ik begin te typen. 

Maar weet je wat voor mij echt werkt?

PRATEN

Door te praten kom ik volledig tot m'n recht, ik denk niet na ik ben. Dat is het moment dat ik het meest kan betekenen voor mezelf als ook voor de ander. Oprecht geïnteresseerd te zijn, vragen te stellen en te reageren.

Door wie of wat raak jij geïnspireerd?

Ik nodig je uit om jouw inspiratie met me te delen, geef een reactie op deze blog en inspireer mij en mogelijk anderen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.