Hart werken of hard werken?

Cadeautje

Van thuis uit hebben velen van ons mee gekregen hard te werken voor je geld. Nu ben ik er helemaal niet tegen hoor dat je (een keertje) hard werkt, toch heeft hart werken veruit mijn voorkeur.

 

Net heb ik besloten om een van de taken waarvan ik steeds minder energie krijg en dus eerlijk gezegd een beetje opstapelde in m'n mailbox stop te zetten.  De afgelopen bijna 2,5 jaar heb ik me belangeloos als expert ingezet voor m'n beroepsvereniging als accessor. Het loopbaanvak is echt een prachtig vak.

 

Ik hou er echt van als een professional het belangrijk vind om zich te laten erkennen.  Ik vind het dan ook onbegrijpelijk als ik een cv onder ogen krijg van een expert, die wellicht een super goede loopbaanadviseur is, echter dit voor zichzelf blijkbaar niet zo serieus neemt. 

Bij de begeleiding van mensen komen we vaak samen tot prachtige adviezen. Elk advies ervaar ik ook altijd weer als een cadeautje voor mezelf. Een rode draad is het advies om te werken vanuit je hart. Hart werken is voor mij: iets doen waar je echt trots op kunt zijn, blij van kan worden of de flow kan ervaren als je er mee bezig bent.

 

Dit is ook de rode draad waaruit ik destijds ben gestart als ondernemer. Om het vak op mijn manier uit te voeren, met mijn passie, persoonlijkheid, kennis en ervaring plus natuurlijk een heerlijk netwerk.

 

Ruimte maken

Door ruimte te maken ontstaan er vaak mogelijkheden die je terug voeren naar hart werken. 

 

De komende tijd ga ik me voorbereiden op een nieuwe taak waarvoor ik gevraagd ben en alleen al van het idee, maakt m'n hart een sprongetje. 

Hart werken

Wat betekent hart werken voor jou?

Waarin kun jij de tijd helemaal verliezen of ervaar je je hart die een sprongetje maakt?

Ik lees het graag in een reactie of in een comment.


Mocht je er eens over willen sparren, wat hart werken voor jou betekent, of het realiseerbaar is om hiervan meer te gaan doen, laat je gegevens achter en ik neem met liefde contact met je op.

Reactie plaatsen

Reacties

Marie de Jonge
5 jaar geleden

Interessant artikel waar ik het helemaal mee eens ben. Doe vooral iets met passie. Hard werken doe je naar mijn idee altijd wel, maar het gaat een verschil maken wanneer je het ook doet omdat je het leuk vind. Hard werken alleen levert niet altijd het gewenste resultaat op. https://www.careander.nl/werken/