De nieuwe storm

De storm van deze week gaat vast weer liggen...

Zo stormachtig als deze week de bomen en struiken zijn schoongewaaid zoveel storm heb ik ook agenda technisch mogen ervaren.

Ik hoor erbij!

Deze week was het dan zover, ik hoor erbij. Vorige week was het nog dat ze een oefen ochtend naar school ging, deze week voor het echt. En natuurlijk ben ik dan de eerste dag dat ik haar weer mag ophalen gewoon 20 minuten te vroeg.... 

Even 20 minuten voor mezelf met wat regendruppels die me proberen te raken terwijl ik een beetje schuil onder een mooie groene boom. Vanaf deze week ben ik zo'n echte schoolpleinmoeder/ouder. #proudtobeone

Op de schoolapp volgt een oproep voor de spelletjesochtend op donderdag, er zijn nog te weinig begeleiders dus opa's/oma's papa's en mama's worden nogmaals gevraagd. En dat is een van de redenen voor mij geweest om als ondernemer verder te gaan. Grotendeels controle over m'n zakelijke agenda, ik heb dus ruimte om mee te doen. Hectisch, luidruchtig en ook gewoon gezellig. Erbij zijn en m'n bijdrage leveren, erbij zijn en mee ervaren, erbij zijn en het samen doen.

 

Zakelijk stormen

Soms dan loopt het gewoon zo vanzelfsprekend dat je gaat twijfelen, het kan toch niet zo gemakkelijk zijn.....

En toch, sparren met gelijkgestemden die je helpen te kijken in de spiegel, dat het nu zo gemakkelijk gaat omdat je hiervoor gewerkt hebt het afgelopen jaar. Opdrachten die voelen alsof ik niet aan het werk ben, omdat ze gewoon moeiteloos gaan. #datkantochnietwaarzijn #niettegeloven #duswel

Het hervinden van m'n passie. Altijd al doe ik het gewoon in gesprekken met mensen, prikkelen doorvragen, enthousiasmeren, benoemen en ervaren. En ik dacht dat ik er een beetje klaar mee was.

 

Ik ben er helemaal klaar mee!

En inderdaad ik ben er ook helemaal klaar mee!

Met de doelgroep dan van mensen die moeten van anderen, van organisaties en dit zelf eigenlijk gewoon helemaal niet willen...

Dat ik dit doen mag

Wat ontzettend gaaf, dat ik dit doen mag. Deze week mag ik een aantal 45+ ontwikkeladvies gesprekken afronden. En wat is het gaaf om te zien wat er is gebeurd, het verschil van mens tot mens in 1, 2, 3 gesprekken. Voor een enkeling is er nu duidelijkheid dat gezien het totaal pakket van randvoorwaarden en werkinhoud, investeren in de huidige werkgever de juiste route is. Een ander ervaart wat het doet als ze volledig voor zichzelf kiest. Zichzelf als professional ziet en dit ook gaat uitstralen. Stap 1 is dan geloven in jezelf voordat je dit aan een ander vol overtuiging kan laten zien. Soms heeft iets even tijd nodig om te helen en toch weet ik nu al zeker dat dit helemaal goed gaat komen. Ik heb namelijk de kwaliteiten die verstopt zaten, de passie die nu opnieuw kan worden aangeboord al gezien. 

En soms weet je het zeker, je maakt een andere keuze, terwijl je ook nog even vasthoud aan de zekerheden die je nu denkt te hebben. Het aangaan van een studie die je inspireert en waarvoor je volledig wilt gaan, gaat dan ook lukken doordat je opnieuw je focus hebt gevonden en het waakvlammetje een vlam is geworden.

Duurzaam

Iets nieuws sinds vorige week in m'n agenda, duurzame inzetbaarheidsafspraken met uitzendkrachten. Mooi om te zien dat er bewust is nagedacht over welke interventie op dit moment het meeste effect heeft op de persoonlijke duurzame inzetbaarheid. Natuurlijk moeten er een aantal basiszaken op orde zijn, toch kunnen er daarnaast vaak slimme interventies worden ingezet om te zorgen voor een duurzamere inzetbaarheid. Dat is natuurlijk fijn voor het uitzendbureau, die geld verdient aan het inzetten van de uitzendkracht maar nog belangrijker voor de uitzendkracht die niet alleen nu geld wil verdienen maar ook zeker bewust is met z'n persoonlijke toekomst. Het inzetten van opleidingen, budgetcoaches, trainingen, arbeidsmarktvragenlijsten kunnen hierbij ondersteunend werken.

Wat is dan de storm die ik mag trotseren?

Mijn persoonlijke storm is die van planning. Het inplannen van m'n persoonlijke trajecten, trajecten voor diverse bureaus, netwerkafspraken en m'n nieuwe bestuursfunctie, waarvoor ik nog veel mag uitzoeken en lezen voordat ik in het vaarwater zit van overzicht.....

 

En dit alles in de tijden die ik beschikbaar heb gesteld voor het werk. Want straks ben ik gewoon weer die mama die bij het schoolplein staat om haar grote kleine meid op te halen en haar verhalen (nou ja ze moeten nog een beetje loskomen) aanhoort samen met een kopje thee en een koekje erbij...

Trots

Werken doe ik vol overgave, met plezier en enthousiasme. Heb er vaak geen problemen mee om ook avonds nog iets op te pakken, gewoon omdat ik het met zoveel energie doe. 

 

En dan ben ik trots, trots op de keuzes die ik gemaakt hebt. Natuurlijk met de steun van mijn man en mijn omgeving, de mensen die het vertrouwen in mij hebben.

Het zijn van mama, partner, ondernemer, professional en...….

 

Welke keuze maak jij vandaag?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.