Die ene stap

Begin!

 

Zet die eerste stap!

 

Tja soms is het gewoon niet zo gemakkelijk om te bepalen welke eerste stap. We willen de juiste stap maken waardoor we dus soms geen stap maken.

 

Heel herkenbaar natuurlijk, als je dan toch een stap gaat maken moet die wel goed zijn. Een vooruitgang, je wil het beter hebben, krijgen dan dat je nu hebt. Want tja wat anders zou de reden kunnen zijn om een stap te nemen.....

Elke stap is goed!

Mijn visie is dat elke keuze/stap die je maakt de juiste is. Je maakt namelijk een keuze die op dat moment de juiste is, doordat je aan de hand van dat moment de overweging hebt gemaakt. 

 

Dus elk nieuw moment kan een ander inzicht opleveren waardoor je opnieuw de mogelijkheid om een keuze te maken.

 

Geen keuze(nou ja bijna geen enkele) is in beton gegoten.

 

Alleen of samen?

Soms schrijf ik het als vraag op en werk ik de voors en tegens uit, soms kloppen de voor mij feiten met mijn gevoel en soms ook juist helemaal niet. 

 

Als ik de twijfel voel opkomen vind ik het heerlijk om te sparren met m'n partner, vriendinnen of businessbuddy's. De ene keer begrijpen ze me direct en een andere keer totaal niet. Ook dat is helemaal goed. Of ze hebben zelf een voorkeur of ervaring en juist door dat te delen, maak ik m'n eigen keuze.

Tijdens de gesprekken geef ik je de oplossing niet voor jouw probleem. Wel denk ik mee. En uiteindelijk lukt het elke keer opnieuw om die eerste stap te zetten.

 

Wat helpt jou om die eerste stap te zetten? 

 

Opdracht die eerste stap

Stap
PDF – 211,7 KB 625 downloads

De regie pakken

Bekruipt je het gevoel, de wens om nu zelf de regie te pakken en je hebt er graag hulp bij, dan weet dat ik graag een afspraak met jou in plan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.