Wat doe jij met een bericht, volledig gericht op eigen winst?

Zojuist kreeg ik weer eens zo'n berichtje..... Volledig gericht op eigen winst en dat is het juist niet waar het bij netwerken om gaat. 

 

Okay ik krijg wel eens zo'n uitnodiging zonder persoonlijk berichtje en stoor me er steeds minder aan. Vaak is het dat iemand net te snel was met klikken of gewoon niet wist waar een persoonlijke notitie geplaats kon worden. Dus ik vraag even waar we elkaar van kennen en wat we mogelijk in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen. En soms levert dit een heel leuk gesprek op en een nieuw netwerk contact.

 

Echt zo'n berichtje als hiernaast, nee dat past me totaal niet. HOEZO??? 

Wie ben je? We zijn niet eens 1e contact, je hebt dus niet eens de behoefte om contact met mij te maken maar je wil wel een extra volger op je bedrijfspagina?

HOEZO???? 

 

 

Wat doet zo'n berichtje met jou?

Eerlijk, ik denk dan daar vind ik wat van en voel de behoefte om er direct op te reageren ;)

 

De "daar vind ik wat van" uitspraak zorgt dan wel weer voor een glimlach op m'n gezicht want die brengt me terug naar oud collega's..... :)

 

Maar even terug ter zake. 

 

Ik persoonlijk schiet in de weerstand, vind er wat van dat een ander het niet zo nauw neemt met actief netwerken, tenminste niet volgens mijn normen. Ik vind het juist fijn om iemand eerst te leren kennen, wat doet ie, voor welk product of dienst gaat z'n/haar hart in de fik. Wat zorgt er voor een ongeremd enthousiasme en hyperstatus en blij gezicht? Die passie die wil ik ervaren en dat vind ik het leuke in netwerken, ik onthoud waar jij warm van wordt en ik kan je daardoor ook eerder in aanraking brengen met de juiste mensen.

 

En weet je dat doe ik dan ook oprecht heel graag.

 

Dan wel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.