"Schooltje spelen"

En dan zie ik haar staan, volledig opgaand in het moment….

 

Schooltje spelen, ze is de juf en alle kinderen van de groep krijgen nu een taakje van de juf.

 

Ze legt het uit. Op het bord hangt ze de taak en ze geeft nogmaals de uitleg. Vanuit haar fantasie wereld hoor je haar wens kennis over te dragen, te helpen en van betekenis te zijn…

 

Ze vind het geweldig uit te leggen, te zorgen, te zorgen voor vooruitgang.

 

Het plezier, het volledig in het moment zijn, niet bezig zijn met moeilijke gedachten maar genieten.

Herken je dit? Wanneer had jij nog zo’n moment?

 

Ik heb even een flashback, vroeger speelde ik ook altijd zo graag juf. Uitzetten wat er ging gebeuren, inspireren en laten leren…

Vroeger….

 

Vroeger is eigenlijk nog heel kort bij, want nog steeds mag ik doen wat mijn grote passie is, van betekenis zijn voor anderen, door te doen waar ik écht goed in ben, inspireren en motiveren, kansen zien en creëren.

 

Bijna dagelijks mag ik het ervaren door te zijn, door gewoon niet te moeilijk te doen, gewoon mezelf zijn is meer dan voldoende 😊, door door te vragen, oprecht geïnteresseerd zijn, en met een gezonde dosis humor, mag ik helpen om het waakvlammetje weer te ontwaken of om te laten slaan tot een nieuwjaarsvuur…..

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.