Belangrijk of niet?

Overal kun je ze tegen komen...

 

In je hoofd

In je team

Van je klanten, medewerkers, vrienden & familie....

Excuses

  • Maak jij voor jezelf excuses omdat je iets niet gedaan hebt?
  • Omdat je een afspraak niet bent nagekomen?
  • Omdat je weer te laat was?
  • Omdat, omdat omdat.....

De een noemt het excuses de ander smoesjes....

Belangrijk

Er kunnen tal van oorzaken of redenen zijn. Zeker......

 

Maar heel eerlijk? Vaak is het een kwestie van willen! De juiste prioriteit stellen. Het belangrijk genoeg vinden om de gemaakte afspraken na te komen, om op tijd te komen, om je goed voor te bereiden voor een vergadering, om tijdig te reageren op vragen, om gewoon te doen wat jij moet doen!

Heb je er eigenlijk gewoon geen zin in? Zeg dat dan en zorg voor een oplossing! 

 

Creëer niet voor een ander frustratie of een probleem, doordat jij niet doet wat je behoort te doen!

Neem je verantwoordelijkheid

Neem je verantwoordelijkheid en ga aan de slag!

 

Ook in de trajecten is verantwoordelijk zijn & verantwoordelijk voelen onderwerp van gesprek. Beide zijn zeer legitiem, zelden altijd aanwezig!

 

Zit je écht niet op je plek, kijk dan naar jouw eigen aandeel hierin.

  • Wat kun jij doen?
  • Wat kun jij aanpakken en/of veranderen?

 

Want 1 ding weet je zeker, een ander zal het niet zomaar voor jou gaan doen....

Find something you love

Iedereen heeft hetzelfde aantal uren op 'n dag. Jij deelt dus zelf je eigen tijd in. Tijd maak je dus zelf om aan de slag te gaan met iets wat jij belangrijk vind. Heb je er geen tijd voor?

 

Dan vind jij het niet belangrijk genoeg, dat is het!

#nomoreexcuses

 

Zin om met energie en passie aan de slag te zijn? Neem dan eens te tijd om te onderzoeken wat datgene is waar jij zo ontzettend van geniet, waarin je je de tijd om je heen niet ervaart. Wanneer je aan het doen bent wat bij je past en je voornamelijk energie geeft.

Je ervaart dit als je een gevoel van blijheid ervaart als je in de situatie zit waarin je écht kan doen waar je plezier bij hebt, waar je hart van in de fik gaat, dat er toe doet....

 

 

Vaak vinden we dit niet een twee drie, soms helpt terugblikken naar vroeger, je kinderjaren, waar haalde je toen plezier uit? Wanneer vergat je alle tijd? Wat was je aan het doen? Creëren? etc?

 

Soms gaat er een langere ontdekkingstocht aan vooraf. Gesprekken met je omgeving, onderzoeken van mogelijkheden van beroepen alsook werkgevers, want het ene beroep is toch weer anders bij elke werkgever. Vragen stellen, vragen beantwoorden, het in kaart brengen van wie je bent, wat jij NU wil en wat je kunt kunnen aanknopingspunten zijn.

 

Heb je geen idee hoe je kunt beginnen en wil je graag hulp? Weet me te vinden voor vragen, plan een vrijblijvende afspraak in!

Wanneer voel jij je geïnspireerd?

Wanneer voel jij je geïnspireerd? Lekker in je vel en vol energie terwijl je aan het werk bent? Ik ben zeer benieuwd waarvan vliegt jouw hart in de fik?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.