Home » Over mij

Over mij

Mijn naam is Tosca Goes en ik ben erkend en gediplomeerd loopbaanprofessional.

Ik woon in Veldhoven en werk op diverse locaties voor mijn eigen bedrijf InspiraTos. Ik ben deskundige op het gebied van loopbaan & sollicitatiebegeleiding en gebruik deze jarenlange ervaring om jou de professional als vakprofessional zichtbaar te laten zijn. 

Opleiding & Werkervaring

Na de zoveelste reorganisatie binnen de organisatie en een vervelende burn-out, kreeg ik tijdens het gesprek met een mobiliteitsadviseur het inzicht dat het juist die functie was die ik graag in de toekomst wilde gaan uitvoeren.

Ik heb genoten van de studies die ik hiervoor heb kunnen volgen. De Personeel & Arbeid opleiding via de Fontys, volledig gericht op alles wat met coaching en persoonlijke ontwikkeling te maken had.

Daarna heb ik tijdens de functies binnen de mobiliteitscentra aanvullende opleidingen gevolgd. Natuurlijk heb ik me laten scholen door dé Jobmarketeer van Nederland Aaltje Vincent en pas haar methode op mijn manier dagelijks toe. 

 

Erkenning

Sinds 2007 ben ik gediplomeerd en erkend Noloc loopbaanprofessional.

Noloc is de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en jobcoaches en zet zich in voor de bevordering van de professionaliteit van loopbaanprofessionals en jobcoaches. Het beroep van loopbaanadviseur is in Nederland niet beschermd. 

 

Een vereniging kan natuurlijk niet zonder z'n leden die zich ook actief inzetten voor de vereniging, vandaar dat ik me verkiesbaar heb gesteld voor de LedenRaad. Inmiddels ben ik voor de tweede maal verkozen om de regio Zuid te vertegenwoordigen in de LedenRaad. Binnen de Noloc zijn er genoeg klussen en commissies waarin jij als professional van enorme waarde kunt zijn. 

Accessor voor Noloc

In 2017 heb ik een training gevolgd om dossiers te mogen beoordelen van loopbaanprofessionals die in aanmerking willen komen voor opname in het beroepsregister. Ik ben zo'n 2,5 jaar actief geweest als accessor voor de aspirant loopbaanprofessionals.

Opdrachtgevers bij de Overheid en bedrijfsleven o.a.:

  • Rijkswaterstaat
  • Ministerie van Economische Zaken, Dienst Landelijk Gebied
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie, Dienst Justitiële Inrichtingen
  • Belastingdienst
  • Fontys, Open Universiteit, UWV
  • Gemeentes
  • Particulieren
  • Ondernemers

Vaak genoeg zag ik dossiers waarvan de haren in m'n nek overeind gaan staan.

De loopbaan en HR professional die zichzelf en de eigen professie zo gruwelijk te kort doen. Juist deze professional, die een ander leert hoe een curriculum vitae eruit moet zien, hoe je moet solliciteren, netwerken en een professioneel LinkedIn profiel maakt. Juist deze professional neemt de tijd niet om dit voor zichzelf te doen. En dit is natuurlijk meer dan jammer alleen. 

 

Maar dat geld natuurlijk niet alleen voor de loopbaan professional, bijna elke professional die ik spreek, doet zichzelf te kort.

 

Doordat je als professional jouw eigen professionaliteit niet laat zien, onderscheid jij je niet positief van de rest.  Door goed persoonlijk professioneel zichtbaar te zijn, ben je efficiënter bezig met het aantrekken van meer klanten en genereer je meer opdrachten, weet het juiste personeel jouw te vinden en is het leuker om dit ook over te dragen.

Mijn ervaring en kennis zet ik nu in voor de professional die zijn eigen professie serieus neemt en zelf aan de slag wil.

Mijn profiel als professional kun je bekijken op LinkedIn.

Bestuur en nevenfuncties

Referenties

En wil je dan nog wat meer lezen. Dan verwijs ik je graag naar een paar mooie woorden die klanten me hebben nagelaten. Zodat ook jij alvast op voorhand een beeld van mij kan vormen.

Neem contact met mij op