Afscheid van een bijzondere periode


April 2023, het afsluiten van een periode. Het laatste weekend als actieve Lady. Het wat een prachtig weekend, vol mooie gesprekken, bijzondere gesprekken ook. Veel gelachen, nog veel meer gegeten en ook nog een drankje erbij.

Het was een top weekend om deze bijzondere periode af te sluiten.

 

Ik keek er toch wel tegenop, afscheid nemen en tegelijkertijd nog onderdeel zijn van, maar dat was helemaal nergens voor nodig! Het voelde goed, het is goed en het is goed zo.

Fijn om samen afscheid te kunnen nemen, samen met prachtige Ladies. 


Wat is Ladies` Circle?

Ladies’ Circle is een serviceclub, een vereniging voor vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto Vriendschap en Service ondersteunen wij goede doelen, door het inzamelen van geld en door handen-uit-de-mouwen activiteiten.

Door heel Nederland zijn er ruim 70 Circles met bijna 1000 leden. Ladies' Circle Nederland (LCNL) groeit voortdurend, regelmatig komen er nieuwe Circles bij. In een Circle zijn gemiddeld zo’n 15 Ladies actief.

Er bestaan ongeveer 1000 Circles in 42 landen verspreid over de hele wereld, bij elkaar zijn dit zo'n 13.000 Ladies.

In Nederland wordt iedere twee jaar een landelijk serviceproject gekozen wat alle Circles ondersteunen.

Ladies` Circle 29 De Kempen

In maart 2016 zag ik de advertentie in Veldhovens Weekblad staan, ze zochten nieuwe Leden voor een Service Club...

 

Ingrid kende ik van de zwangerschapsgym en vandaar dat de stap om naar deze borrel te gaan klein was. Direct vanaf moment 1 heb ik me ontzettend thuis gevoeld. Een warm welkom van de Ladies voor iedereen die interesse heeft om zich aan te sluiten en om samen de wereld een stukje mooier te maken. Wie je bent, doet, kent of waar je vandaan komt is onbelangrijk als jij het hart op de juiste plek hebt en samen de wereld een stukje mooier wil maken.

 

 

In juni 2016 werd ik dan ook, na de 3 bekende bijeenkomsten geïnstalleerd als Lady van Ladies`Circle 29 De Kempen. Op het moment van installeren werd ik ook onderdeel van het grotere geheel van Ladies` Circle Nederland & Ladies` Circle International, een netwerk van zo'n 1000 Ladies in Nederland en wereldwijd zo'n 13.000.

 

Circlen begint altijd lokaal, je inzetten in je omgeving samen van betekenis zijn. Aansluitend ga je naar de regionale en landelijke bijeenkomsten.

 

En na de halfjaarlijkse vergadering, het VOL werd ik gebeld met de vraag of ik me verkiesbaar wilde stellen voor de functie van Vice President. Het waakvlammetje wat er al brandde, werd aangestoken en de rest is in vele filmpjes te zien.

Vice President hoofdbestuur 2019-2020 van Ladies’ Circle Nederland

Als Vice President ondersteun je de President in alles wat ze dit jaar voor de Ladies in petto heeft. Natuurlijk onderhoud ik ook contacten met andere serviceclubs in het bijzonder De Nederlandse Tafelronde, 41Club en Agora Club Nederland.
Daarnaast is het mijn taak het bevorderen van groei van Ladies' Circle Nederland en het stimuleren en ondersteunen van de zichtbaarheid van de Circles en hun Ladies.

En tot slot is dit het jaar waarin mij kan voorbereiden op het presidentschap in 2020-2021.

Voor de periode 2018-2020 is Stichting Neurofibromatose als landelijk project gekozen.

Jaarmotto 2019-2020

Het motto voor 2019-2020: "Feel the power of a woman!"

De keuze die wij als vrouwen kunnen maken om niet alleen lief te zijn maar ook lef te hebben, dat wij vanuit onze vrouwelijke kracht en positieve houding investeren in groei van onszelf en van onze vriendschappen.

Onderdeel zijn van het hoofdbestuur was een hele mooie kans om mij persoonlijk verder te ontwikkelen en vele interessante ervaringen en herinneringen op te doen en nieuwe vrienden te maken.

President Ladies` Circle Nederland 2020-2021

Als President was ik samen met mijn bestuur verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van onze vereniging van bijna 1000 dames, verdeeld over meer dan 70 actieve Clubs.

Het voorbereiden en voorzitten van nationale vergaderingen, onderhouden van contacten met andere serviceclubs in het bijzonder De Nederlandse Tafelronde, 41Club en Agora Club Nederland. We hebben samen een super leuke en succesvolle Eindejaars Quiz georganiseerd.

#StrongerTogether

 

Daarnaast samen met het bestuur bijdragen aan de verdere naamsbekendheid van Ladies` Circle en motiveren en inspireren we als bestuur de Circles om actief deel uit te maken van onze vereniging.

Het deelnemen aan internationale, nationale en regionale bijeenkomsten en events heeft mij leven ontzettend verrijkt, heb vriendschappen voor het leven mogen sluiten.

2020-2021 als bestuursjaar, een bijzonder en digitaal jaar waarin we absoluut niet hebben stil gezeten én onze Ladies zeker niet. Vandaar dat we veel kunnen laten zien wat we allemaal samen hebben weten te bereiken. Ons VOL en onze ALV waren spectaculaire uitzendingen, we hebben ook weer bijzondere Ladies mogen eren met een prachtige 3 minuten speech en de eervolle toekenning van het erelidmaatschap. 

Jaarmotto 2020 - 2021

BE V.I.P.  ‘meer dan 3 letters’

 

Ladies “BE VIP”                                             #Visible #Impact #Proud

 

Dit is het door mij gekozen jaarmotto. Natuurlijk zijn jullie Ladies allen VIP’s, zonder jullie geen Ladies` Circle. Een motto wat voor mij meer is dan alleen maar een jaarmotto en een afkorting.

Wat ik namelijk zie is dat vanuit service wij Ladies als individuen en als Circles een ontzettende positieve bijdrage leveren aan mensen om ons heen en vanuit onze invloed echt voor verandering zorgen.

Die impact op anderen is zo ontzettend waardevol en mooi, echt om intens trots op te zijn. Tegelijkertijd merk ik dat we erg bescheiden zijn. Hoe mooi is het dan om met elkaar te werken aan de zichtbaarheid van al het goede werk dat verzet wordt en wat dit teweeg brengt bij anderen, buiten én binnen Ladies’ Circle!

Vanuit mij dan ook de oproep van BE V.I.P. Vaak zorgen we zo goed voor alles en anderen om ons heen, dat we onszelf soms wel eens vergeten en voorbij lopen. Dus zie jezelf ook als een VIP en zorg goed voor jezelf.

Omdat we onderdeel zijn van een internationale organisatie kiezen we vaak voor een Engelstalig motto. En eerlijk is eerlijk, mijn gekozen jaarmotto klinkt zo dan ook beter dan in het Nederlands, dan kom je uit op het motto “wees Z.I.T.”   (Zichtbaar | Invloed | Trots).

Gezien wat we de afgelopen maanden hebben ervaren en wat ons nog te wachten staat, heeft het jaarmotto het in zich om voor elke Lady een eigen betekenis te hebben. De 3 letters V I P kunnen namelijk vele woorden zijn, elk met een eigen waardevolle betekenis en invulling. Van belang vind ik dat dit jaarmotto niet alleen van mij of van het HB is, ik gun het elke Lady dat “BE V.I.P.” een onderdeel is wat bij haar past. Iedereen is namelijk belangrijk ofwel VIP!

Voor ons als HB neem ik het bijvoorbeeld in deze bijzondere tijd ook mee in de vorm van Veerkracht, Inventiviteit en Positiviteit. In dit jaarplan zal “BE V.I.P.” als rode draad terugkomen in de ambitie en doelen voor LCNL en de meer concrete uitwerking daarvan.

Dit jaar is V.I.P.

 

Yours in friendship,

 

Tosca Goes
President Ladies` Circle Nederland 2020 – 2021

 

Circulaires

In onze Circulaire beschrijven onze Circles prachtige verhalen over onze Ladies & Circles en al hun acties. Hieronder vind je de Circulaires die gemaakt zijn tijdens mijn periode in het Hoofdbestuur.

Maandfilmpjes 2020 - 2021

Trots zijn op de Impact die je samen maakt als vereniging, laten zien wat je allemaal doet om zo andere te kunnen inspireren.

Elke maand maakten wij als hoofdbestuur een maandfilmpje.

Een mooi overzicht van alle activiteiten en successen die we samen behaald hebben. Hier kun je ze allemaal nog eens rustig terug kijken. 

Immediate Past President Ladies` Circle Nederland 2021-2022

Als IPP was ik verantwoordelijk voor alle internationale contacten. Zowel met onze buurlanden alsook met onze dochter Circles, Ladies` Circle Roemenië & Ladies` Circle Singapore.

Ik was het aanspreekpunt voor de Regiocoördinatoren en draag gevraagd en ongevraagd kennis en kunde over die ik de afgelopen jaren heb opgedaan.

 

Daarnaast blijf ik actief om ook dit jaar mee te helpen aan de zichtbaarheid van onze prachtige vereniging!

 

 


Circler of the year 2021-2022

Tijdens de AGM ( de jaarlijkse internationale leden vergadering) werd ik verrast met de eervolle onderscheiding van Cirlcer of the year.