Achterstallig onderhoud

Achterstallig onderhoud dat is eigenlijk wat er vaak naar voren komt in de gesprekken.

Soms geen onderhoud gepleegd aan je persoonlijke of professionele ontwikkeling doordat je bleef rennen van de ene naar de ander opdracht.

 

Het werk moest gedaan worden er was geen ruimte.

 

En/of er was geen geld voor een opleiding en zelf betalen, tja dat zat er dus ook niet in.

Achterstallig onderhoud omdat je de medewerker gewoon nodig hebt voor het werk dat moet worden uitgevoerd.

Het gaat goed, dus geen reden om te investeren...

 

En juist dat is het probleem, eigenlijk is het juist altijd tijd om te investeren.

 

Te investeren in je eigen groei, werkplezier, werkomgeving en energie.

Te investeren in groei van medewerkers naar ambassadeurs, door persoonlijke groei en werkplezier te stimuleren.

 

Als professional is het essentieel om te blijven investeren in persoonlijke ontwikkeling. Dit geldt voor alle vakgebieden en functies, of je nu net begint in je carrière of al jaren ervaring hebt.

Als professional is het essentieel om te blijven investeren in persoonlijke ontwikkeling. Dit geldt voor alle vakgebieden en functies, of je nu net begint in je carrière of al jaren ervaring hebt.

 

Investeren in persoonlijke ontwikkeling kan je helpen om je vaardigheden en kennis te verbeteren, je zelfvertrouwen te vergroten en je carrièremogelijkheden te vergroten.

 

Graag neem ik je mee in het waarom het belangrijk is om in jezelf te investeren en hoe je werkgever hierbij kan helpen.

Als professional ben je nooit uitgeleerd. Er zijn altijd nieuwe trends, ontwikkelingen en technologieën die je kunt bijhouden of zelfs nog moet leren.

 

Investeren in persoonlijke ontwikkeling kan je helpen om je kennis en vaardigheden bij te werken en te verbeteren.

 

Door bijvoorbeeld een training of opleiding te volgen, kun je nieuwe vaardigheden leren die je direct kunt toepassen in je werk. Ook kun je door het volgen van een cursus of workshop je kennis over een bepaald onderwerp vergroten.

Naast het verbeteren van je vaardigheden en kennis, kan investeren in persoonlijke ontwikkeling ook helpen om je zelfvertrouwen te vergroten.

 

Door nieuwe vaardigheden te leren en je kennis te vergroten, voel je je waarschijnlijk meer competent en zekerder in je werk. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot meer motivatie en betere prestaties op de werkvloer.

 

Ook kan investeren in persoonlijke ontwikkeling je helpen om je carrièremogelijkheden te vergroten.

Door jezelf te blijven ontwikkelen, vergroot je je kansen op promotie en kun je jezelf meer marktwaarde geven.

 

Werkgevers zijn vaak op zoek naar werknemers die zichzelf kunnen blijven ontwikkelen en up-to-date blijven met de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Als werkgever kan het ook voordelig zijn om te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van je werknemers.

 

Ten eerste kan het helpen om je werknemers gemotiveerd en betrokken te houden bij hun werk. Werknemers die zichzelf kunnen blijven ontwikkelen, zijn vaak meer betrokken en gemotiveerd dan werknemers die zich niet kunnen ontwikkelen.

 

Daarnaast kan het helpen om je werknemers te behouden. Werknemers die de mogelijkheid hebben om zichzelf te ontwikkelen, zijn vaak meer tevreden met hun baan en blijven langer bij het bedrijf werken.

Een goede manier om te beginnen met investeren in persoonlijke ontwikkeling is door je eigen "loopbaan APK" uit te voeren. Dit houdt in dat je je huidige vaardigheden en kennis evalueert en bepaalt waar je jezelf verder in zou willen ontwikkelen.

 

Door jezelf regelmatig een "loopbaan APK" te geven, kun je ervoor zorgen dat je blijft groeien en jezelf blijft ontwikkelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.