Zoals jij je kunt voorstellen heeft het zin om een goede profielfoto te hebben. Je profielfoto is namelijk het eerste wat mensen zien wanneer ze jouw LinkedIn-profiel bezoeken.
Het is dus belangrijk om hier zeker even over na te denken.
Met je profielfoto maak je jouw eerste indruk.
Maar wat maakt een goede profielfoto? Allereerst moet de foto professioneel ogen. Dit betekent dat de foto scherp en goed belicht moet zijn.
Zorg er ook voor dat je kleding geschikt is voor de situatie.
Het is niet nodig om een pak aan te trekken als je bijvoorbeeld een creatief beroep hebt, maar het is wel belangrijk dat je er verzorgd uitziet en dat je kleding en achtergrond niet afleidt van je gezicht.
Past de foto bij jou en jouw functie?
Daarnaast is het goed dat de foto representatief is voor wie je bent en wat je doet.
Het is dus niet aan te raden om een vakantiefoto als profielfoto te gebruiken, tenzij je werkzaam bent in de reisbranche.
Kies een foto die past bij jouw functie en waarin je jezelf goed presenteert.
Verder is het aan te raden om te zorgen voor een neutrale achtergrond. Dit zorgt ervoor dat de focus op jou als persoon ligt en niet op de omgeving waarin je je bevindt. Een simpele, egale achtergrond is daarom het beste.
Toetsen met een app?
Wil je er zeker van zijn dat jouw profielfoto aan alle eisen voldoet?
Dan zijn er apps die je kunt gebruiken om je foto te laten toetsen.
Zo kun je bijvoorbeeld de app 'PhotoFeeler' gebruiken om feedback te krijgen van andere gebruikers.
Deze app laat andere gebruikers jouw foto beoordelen op verschillende aspecten, zoals competentie, invloed en sympathie. Op basis van deze beoordelingen krijg je tips om je profielfoto te verbeteren.
Hoe werkt Photofeeler?
- Maak een account aan
- Upload een foto
- Stem op foto’s van anderen, daarmee krijg je Karma credits (zonder deze credits kan niemand op jou stemmen) Natuurlijk kun je ook gewoon credits kopen voor een direct resultaat zonder te stemmen
- Wacht op de resultaten
Ook Snappr is zo'n app om je foto te laten toetsen. Hier wordt dit direct via de computer gedaan. Je hoeft dus niet te wachten op stemmen van anderen....
Op een flink aantal items wordt je LinkedIn foto beoordeeld. En waar m'n foto bij PhotoFeeler als ene best goede foto werd beoordeeld vond het systeem van Snappr dit maar een matige foto.
Een app kan een hulpmiddel zijn, maar je hoeft er natuurlijk helemaal geen gebruik van te maken. Kies een foto die bij jou past en die jou laat zien wie je bent.
Waar gebruik jij jouw profielfoto?
Tot slot is het belangrijk om te beseffen dat je profielfoto niet alleen op LinkedIn zichtbaar is. Het kan namelijk ook gebruikt worden op andere social media platforms en in andere contexten. Zorg er daarom voor dat je profielfoto professioneel en representatief is, zodat je altijd een goede indruk maakt.
Voor mij is een goede foto een foto waarna ik je duidelijk herken als ik een afspraak met je heb.
Het lijkt misschien een detail, maar een goede profielfoto kan het verschil maken op LinkedIn. Besteed daarom aandacht aan je profielfoto en zorg dat deze past bij wie jij bent en wat je doet.
Zelf gebruik ik voor mijn zakelijke sociale media allemaal dezelfde profielfoto. Het zorgt voor een directe herkenbaarheid.
Tips voor een goede profielfoto
- Maak oogcontact!
- (glim)lach en kijk in de camera.
- Zorg voor een rustige achtergrond.
- Met je foto maak je een eerste indruk.
- Een eerste indruk bepaald of er verder gekeken/gelezen wordt.
Reactie plaatsen
Reacties