Start of the day

Mijn dag start ik graag op, met een latte in de hand. Rustig even een rondje sociale media en mailbox checken op urgente zaken, om daarna te beginnen met wat ik gepland heb staan. 

 

Ook LinkedIn hoort bij mijn standaard opstart. Even kijken wat er in de wereld voorbij komt, kijken hoe het gaat met m'n connecties, of er nieuwe uitdagingen zijn gevonden en of er een hulpvraag is waarin ik van betekenis kan zijn.

 

En als ik zo'n hulpvraag zie, of een openstaande vacature voor een van mijn klanten, dan kijk ik altijd even verder. Wie is de persoon/bedrijf achter de vacature.....

 

Om zo zelf een goed beeld te hebben en informatie door te kunnen geven aan mijn connecties. 

Practice what you preach!!

Ik vind het dan ook zó ontzettend jammer om te zien dat veel recruiters er niet aan toe komen om zelf een goed profiel te onderhouden of om wat recente posts te plaatsen.

 

Want in deze overspannend arbeidsmarkt is het natuurlijk handig als jijzelf als recruiter een profiel hebt wat ook bezoekwaardig is en jouw professionaliteit laat zien.

Waarom maak jij je zo druk kun je wellicht denken? 

Tja ik weet dat jij als recruiter ook bekeken wordt op LinkedIn en dat jij ook écht kansen laat liggen als jouw professionele profiel niet bezoekwaardig is. Want bijna elke sollicitant en/of opdrachtgever zal even een bezoekje brengen op LinkedIn om jouw profiel te bekijken.

 

#laatgeenkansenliggen

 

Mensen doen zaken met mensen.

Mensen doen zaken met mensen. Wees een mens en laat je gezicht zien, wees een professional en laat wat van jouw kennis en ervaring zien.

 

Natuurlijk is dit niet alleen aan de orde van de dag bij recruiters, ook klantbegeleiders, Participatiecoaches, HRM-ers en zelfs professionals bij werkgelegenheidsteam hebben soms de tijd niet om te werken aan hun professionele profiel. In dit geval denk ik zelfs dat dit voor veel professionals het geval is.

 

Practice what you preach!!

Voor elke professional dus het advies: "begin bij jezelf". En pak de kans om goed uit de verf te komen! Geef het goede voorbeeld, zodat jij ook zoveel als mogelijk van betekenis kunt zijn voor anderen.

 

Heb je nu écht geen idee waar je moet beginnen? Geen probleem ik help je graag!

 

De training LinkedIn is in de maak, een praktische stap voor stap training, waardoor je snel een profiel hebt wat wel voor jou werkt als professional en wat zeker weten bezoekwaardig is.

Wil jij als een van de eerste horen wanneer deze live gaat, meld je dan nu aan. Dan beloof ik je direct een berichtje te sturen wanneer je aan de slag kunt!

 

*Geheel vrijblijvend kun jij je natuurlijk aanmelden, je zit nergens aan vast!!

Heb jij ook een ochtend ritueel?

En? Heb jij ook een ochtend ritueel? Doe jij ook iets om jouw (werk)dag te beginnen? 

 

Ik ben benieuwd wat jij als eerste doet in de ochtend!

 

 

#recruiter

#klantbegeleiders

#Participatiecoaches

#HRM-ers

#HRM

#Professionaliteit

#Arbeidsmarkt

#LinkedIn

#Latte

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.