Waarvan gaat jouw hart in de fik?

Waarvan gaat jouw hart in de fik?

 

Weten waarvan jouw hart sneller gaat kloppen, waar jij pretoogjes van krijgt en waarvan je gaat stralen als je erover mag vertellen.

 

Dit weten is het uitgangspunt voor jouw zoektocht naar een rol of functie waarin jij veel van jouw tijd, juist hiermee bezig kunt zijn.

 

Mocht je voelen dat je huidige plek het niet meer écht is, kom dan in beweging. Wacht niet af en neem het stuur zelf in handen.

 

Ooit in een lang verleden, bleef ik zelf veel te lang doorlopen wat uiteindelijk uitmondde in een burnout... Een leerzame tijd dat is zeker, maar heel eerlijk had ik liever eerder geleerd te luisteren naar m'n gevoel, m'n lichaam en alle signalen die voor anderen vaak al zo duidelijk zijn voordat je het zelf ziet, of wil toegeven...

 

Het voelde als een donkere periode. Niets van wat me in het begin van mijn werkzame jaren plezier gaf, gaf me nu nog plezier.

In mijn herstel periode had ik het geluk dat mijn werkgever ook loopbaanadviseurs in dienst had en tijdens een van de eerste gesprekken met zo'n professional begon mijn waakvlammetje weer te branden en wist ik het ineens!

 

Ik had letterlijk zo'n gloeilamp die boven me begon te schijnen. Dat wat jij doet, dat wil ik gaan doen was mijn antwoord. Daarna ben ik begonnen met m'n studies op dit vakgebied. Van Sociaal Juridisch Medewerker, Personeel & Arbeid gericht op competenties en management ontwikkeling daarna aangevuld met Loopbaanbegeleiding & Jobmarketing.

Vanuit deze voedingsbodem gun ik iedereen een functie/rol/werk waarvan zijn/haar hart in de fik gaat. Vol met plezier mogen vertellen/doen waar je jouw tijd aan wil geven in dit leven, om zo van betekenis te zijn. Om een resultaat te bereiken, wat dit dan ook moge zijn.

Vanuit die inspiratie is het ook gekomen dat ik na m'n loondienst ervaringen als loopbaanprofessional en coach op het gebied van alles wat met arbeid te maken heeft, besloot het op z'n Toscaans te gaan doen. Niet altijd zo vasthouden aan hoe we het geleerd hebben, maar heel praktisch passend bij de vraag en constant kunnen aanpassen als die flexibiliteit gewenst is. Als juist iets anders dienend is voor de situatie, direct te kunnen schakelen en dit te kunnen leveren. Zonder toestemming te vragen, zonder protocollen te moeten aanpassen..

 

Vandaar de naam InspiraTos voor mijn bedrijf, inspiratie met Tosca :) En we doen het op z'n Toscaans...

 

Weet jij te vertellen waarvan jouw hart in de fik gaat? En zo ja, voelt de tijd die je daar dagelijks mee bezig mag/kan zijn voldoende? Ben jij tevreden over je huidige rol/werk/functie etc...? 

Zo ja, gefeliciteerd wat ontzettend gaaf dat jij mag doen wat jij het leukste vindt. 

Zo nee, tijd om eens een gesprek aan te gaan en te bekijken of er mogelijkheden zijn om jouw werkplezier te vergroten?

 

 

#bewustzichtbaar #pretoogjes #ilovemyjob #werkplezier #inspiratiepost #InspiraTos #toscagoes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.