Integer & Integriteit

Integer integriteit woorden die een bepaalde lading hebben een gevoel en gedragenheid. Soms heb je van die momenten dat je eigen integriteit afwijkt van een ander. Dat kan natuurlijk voor komen.

 

Zoals jullie weten mag ik heel wat ontwikkeladvies trajecten uitvoeren. Soms heel soms heb ik een kandidaat die eigenlijk wat anders wenst dan mijn persoonlijke normen op dit moment ruimte voor bieden. Zo ga ik nu alleen gesprekken digitaal of via de telefoon aan. Ik heb nu geen face to face afspraken.

 

Ondanks dat ik belangrijk werk doe, heb ik geen vitaal beroep en wil ik me ook gewoon aan de maatregelen houden, ik werk van thuis uit en alles digitaal en heb zo min mogelijk contacten.

 

Dan heb ik dus een kandidaat die absoluut geen online gesprekken wil voeren. Ik heb haar de mogelijkheid geboden een dan passendere coach te vinden, die het wel correct vind om nu in de huidige situatie, een op een contact te hebben.

 

Ik heb dus contact met de nieuwe coach want ik ben bereid mijn code door te sturen. Het gaat namelijk om de begeleiding van de kandidaat die hoopt dat het ontwikkeladvies haar een stapje in de goede richting weet te brengen namelijk.

Bij de afstemming is het nog niet duidelijk of deze code doorgegeven kan worden, is deze gekoppeld aan de kandidaat of aan de coach? Als reactie krijg ik dan van de coach, dan vraag jij toch de subsidie aan en dan maak je het bedrag daarna naar mij over? En dan moet ik echt ff nadenken wat hier gebeurd. Een professional die het vak uitvoert wat ik ook met hart en ziel doe, stelt voor mijn integriteit op het spel te zetten door zomaar een handtekening te zetten onder formulieren terwijl ik de kandidaat dan niet eens gesproken heb.... oh dat doe ik wel vaker is haar reactie….

 

Het blijkt dat de code die ik heb ontvangen tijdens het nachtelijke 😊 registratieproces, vrij verhandelbaar is twv €700,-, zolang deze maar 1 keer wordt gebruikt.

Inmiddels zijn heel wat professionals hiervan op de hoogte en die vinden hier natuurlijk ook wat van. Want we hebben de ervaring dat grote partijen hiervan al wisten en er profijt van weten te hebben. #verdienmodel

 

Terug naar mijn casus. De kandidaat wil persé nu gesprekken voeren samen aan tafel. Hier kan ik als professional geen gehoor aan geven. Is dus blijkbaar ook niet mijn ideale klant 😊

 

Tijd en ruimte dus om het stokje door te geven en los te laten….

 

Wanneer was jouw recentste moment dat er getornd werd aan jouw integriteit? Wanneer ging het jou te ver?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.