Kosteloos* Ontwikkeladvies

Vanaf 1 april 2022 gratis loopbaanadvies

Ben jij een mens van de praktijk? Zit jij zonder werk thuis of verdwijnt jouw baan op termijn? Overweeg jij een carrièreswitch? Of wil jij wat anders, maar weet je niet wat? Schakel hulp in.

En schrijf je nu dan ook direct in voor gratis loopbaanadvies. Het is erop gericht om jou concreet een stap vooruit te helpen in je loopbaan of zoektocht. Je maakt een arbeidsmarktscan en ontdekt waar jouw kansen liggen.

Je krijgt in 4 uur loopbaanbegeleiding inzicht in wie je bent, wat je kan en wat je wil. Daarnaast stel je een persoonlijk arbeidsmarktplan op. Deze overheidssubsidie, ook wel STAP ontwikkeladvies genoemd, is vanaf 1 april jl. opengesteld.

 

Let op: dit ontwikkeladvies ter waarde van € 700,-- is speciaal bedoeld mensen die niet geschoold zijn of praktisch geschoold (maximaal mbo-2 niveau). Er is een beperkt aantal adviezen beschikbaar. Dus meld je snel aan.

 

Je kunt hiervoor in Veldhoven terecht bij erkend loopbaancoach Tosca Goes. Tosca is erkend loopbaanadviseur en is aangesloten bij de beroepsvereniging Noloc, verzorgt ook de subsidieaanvraag meld je aan en dan kun je na aanvraag direct starten. Meer info en aanmelden: www.InspiraTos.nl


Rutger:

Tijdens het ontwikkeladvies heeft ze mij niet alleen geholpen door naar mogelijke beroepen te kijken, maar voornamelijk door mij inzicht te geven in mijn kwaliteiten. Dit is zeker voor mij erg waardevol geweest.

Ik gun iedereen een kans om met Tosca aan de slag te gaan!

 

Lisa:

Ik zou iedereen een ontwikkeladvies aanraden bij Tosca. Ik heb 3 gesprekken met haar gehad en ieder gesprek heeft me in een korte tijd zoveel geleerd en gebracht. Ze komt snel tot de kern en weet dat zetje te geven dat je op dat moment nodig hebt.

Goede mensenkennis en een fijne gesprekspartner.

Heel eerlijk zodat je precies weet wat je aan haar hebt. Ze heeft me het vertrouwen gegeven dat iedere keuze goed is en dat ik zelf de kracht in me heb om mijn eigen keuzes te maken. Een mooie basis om verder te groeien.

 

Dankjewel!

 

Ineke:

Ik heb 3 gesprekken met Tosca gevoerd over mijn loopbaan. Ik heb Tosca als een warm en betrokken persoon ervaren. Ze was goed in staat om te kijken naar mijn kwaliteiten om van daaruit mij te stimuleren mijn mogelijkheden te benutten.

Het gaf mij net dat kleine zetje dat ik nog nodig had!

 

Dank je wel Tosca!

 


Voor wie?

Het Ontwikkeladvies 2022 is beschikbaar voor volwassenen met een opleidingsniveau tot en met mbo 2. 

 

Alleen mensen met een hoogst genoten opleiding op mbo-2 niveau als achtergrond komen in aanmerking. Je komt als deelnemer dus alleen kosteloos in aanmerking als:

 • géén opleiding afgerond
 • basisonderwijs
 • vmbo of mavo
 • mbo-1/mbo entree
 • mbo-2

 

Mensen met een diploma op het niveau van mbo-3, mbo-4, havo of vwo zonder aanvullende opleiding kunnen dus géén gebruik maken van deze regeling.

De unieke registratiecode wordt eenmalig gekoppeld aan een BSN en kan nadien niet meer worden overgezet op een andere deelnemer. Ook dit is nieuw ten opzichte van de vorige subsidierondes.

Voorgaande jaren heb ik al veel cliënten kunnen helpen met een ontwikkeladvies. Daardoor weet ik hoe de regeling werkt, hoe de administratie ervan gedaan moet worden en hoe ik jou het beste kan helpen om deze regeling optimaal te benutten.

Neem vrijblijvend contact met mij op om samen te kijken wat voor jou een volgende stap kan zijn.

* Het traject is kosteloos indien het volledige traject wordt doorlopen, voldaan wordt aan de criteria en de subsidieaanvraag ingediend kan worden. Indien je als deelnemer tussentijds afziet van het indienen van de subsidieaanvraag, na gestart te zijn met het traject, zullen de kosten a €700,- worden gefactureerd aan jou als deelnemer.

De juiste verwachtingen

Een ontwikkeladvies heeft een preventief karakter en is gericht op bewustwording bij jou en jouw toekomstperspectief van het huidige werk en het nemen van regie over de toekomst van de eigen loopbaan.

 

Wat levert een ontwikkeladviestraject jou op?

Drie maal een gesprek met een erkende loopbaanprofessional. Met mij inzoomen op jouw loopbaan en toekomst.

 

We bespreken:

 • Huidige situatie en toekomstperspectieven.
 • Wie ben je en wat kan je.
 • Toekomst oriëntatie.
 • Toekomstmogelijkheden.
 • Wat je zelf kan gaan doen.

Jouw Ontwikkeladvies bestaat uit:

 • Een digitale arbeidsmarktscan.
 • Bespreking van/advies over je eigen situatie en toekomstperspectieven in drie individuele coachgesprekken van 1,5 uur (in totaal dus minimaal 4 uur individuele coaching)
 • Jouw toekomstoriëntatie, toekomstmogelijkheden en daarbij wordt ook volop aandacht besteed aan bijpassende om- en bijscholingsmogelijkheden.
 • Het ontwikkeladvies wordt afgerond met een ontwikkelplan en een verslag.

Als je mij inschakelt voor dit ontwikkeladvies  krijg je:

 • Snel reactie op je aanvraag en kun je op korte termijn starten.
 • Drie gesprekken via beeldbellen (skype/zoom) of via telefoon, of face to face bij mij aan tafel.

 

Erkenning

Via de Noloc beroepsvereniging kun je een loopbaancoach vinden in jouw regio.

Een ontwikkeltraject mag je altijd bij mij aanvragen, waar je ook woont, want de huidige tijd stelt ons in staat om gewoon online samen dit traject te doorlopen. 

Als vervolg

 • Een loopbaantraject of coachtraject kán een vervolg zijn op dit ontwikkeladviestraject, maar maakt er geen deel van uit.
 • Een loopbaantraject wordt ingezet om actief vervolgstappen te zetten in de loopbaan. Denk aan begeleiding van werk naar werk bijvoorbeeld voor het daadwerkelijk maken van de beoogde loopbaanswitch, of concrete hulp bij het opstarten en inrichten van je eigen onderneming.
 • Ook kun je door een ontwikkeladvies duidelijk krijgen dat je zichtbaarder wil zijn, je cv wil aanpassen, je LinkedIn profiel nu eindelijk eens serieus nemen of je denkt ik ben wel een professional/ondernemer maar ik hoef het niet allemaal alleen te doen of te verzinnen.
 • Tijdens het ontwikkeladviestraject breng jij het vervolg in kaart en bepaal jezelf, wat jouw vervolg stappen gaan zijn en of en wanneer jij dit gaat oppakken.